söndag 21 oktober 2012

Brödbakning i höstvädret.

Höstväder <3
Igår och idag har jag bakat ett bröd som niotillfem tipsade om på sin blogg, så det bara att leta upp receptet på paddan.
Ett ganska enkelt recept med:
- 7 dl vetemjöl
- 0,5 tsk torrjäst
- vatten
- salt
och valfri smaksättning, jag tog egentorkad rosmarin men bär, nötter och sånt går säkert också bra.
Efter att ha blandat ihop allt var det dags att hälla på tre dl vatten. 
Fina degen som ska jäsa i 12-18 timmar i ett varmt rum.
Här är degen på den andra dagen. Då tar du en järnskastrull som ska stå i ugnen i 30 minuter, sedan lägger du ner degen i den och låter den gräddas i 30 minuter i ugnen med lock på. Efter de 30 minuterna så tar du av locket och låter den stå kvar i ugnen i femton minuter. 
Då blir den såhär fin och jättemumsigt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar