måndag 23 september 2013

Hemmagjord pasta.

Igår så gjorde jag och mamma hemmagjord pasta och åt den tillsammans med köttfärssås. Så mycket godare än vanlig även om det tar lite längre tid men ibland får man lyxa till det! Här är receptet:

2 medelstora ägg
2 msk vatten
2 msk olja
2 krm salt
2 dl durumvetemjöl
2 dl kärnvetemjöl

Blanda ägg, vatten och olja i en skål/matberedare. Tillsätt salt och arbeta in det mesta av mjölet, lite i taget.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda för hand ca 10 minuter eller i maskin 5 minuter. Tillsätt mer mjöl tills den känns fast. Låt degen vila i 30 minuter.
Dela degen i mindre bitar och börja kavla den genom en pastamaskin, låt den bli jättesmal och gör någon pastasort som du gillar! Sedan är det bara låta den torka och sedan koka i saltat vatten. Servera med någon sås t.ex. köttfärs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar