onsdag 30 oktober 2013

Boklistan.

Senast köpta inbundna bok: fick(inte ofta det händer!) novellsamlingen Alla människor dör som du av Lina Wolff av skolan eftersom vi ska få träffa henne om någon vecka. Har läst två noveller hittills och de var riktigt bra.

Senast köpta pocketbok: måste vara från USA där jag köpte tusen böcker, bl.a. första och andra Percy Jackson böckerna, Divergent och Paper Towns.


Favoritgenre: kärleksromaner, fantasi/framtidsskildringar, unga vuxna.

Ultimata längden på en bok: runt 300-400 sidor men det beror helt på.


Favoritbokhandel: blev helt förtjust i Barnes & Noble, de ligger caféen mitt i affären, finns signerade böcker till salu, jättebra genremarkeringar. Så fint! Men annars gillar jag Akademibokhandeln eller Adlibris.com

Favoritbibliotek: det ända bibliotek som jag hänger på är Polhems och det är riktigt bra faktiskt men tycker att bokbussen verkar vara det perfekta biblioteket om man inte har tid.


Favoritplats att läsa (i hemmet): sängen eller i soffan.

Favoritplats att läsa (utanför hemmet): klubbrummet i stallet är ganska mysigt om ingen annan är där.

Fem författare du alltid köper i inbundet format: köper typ alltid pocket men kan försöka genom att kolla på bokhyllan: Suzanne Collins, Klara-böckerna(ja, jag har kvar dem.), Jonas Gardell. Är svårt eftersom jag knappt köpt några av mina böcker själv faktiskt. 


Bästa lässnackset: mörk choklad, ananas eller hårda päron.

Bästa läsdrycken: te, finns det något annat val?

Bästa bakgrundsljudet vid läsning: brukar försöka ha det tyst men det sämsta är att ha actionfilm på tvn som sitter på väggen bakom dig.

När på dygnet läser du helst? innan jag ska sova eller efter skolan eller precis när man har vaknat på helger då man inte ska cykla till stallet.

Bästa kollektivtrafikläsningen: hmm, kanske någon enkelbok med inte för många karaktärer och hyfsat enkelt språk.

En bok du läst på sistone som inte var så bra: Percy Jackson and the Lightning Thief, asså den var ju bra och så men hade mycket högre förväntningar, det kändes som den inte passade min ålder. Kanske ska läsa serien där han är lite äldre istället.


En bok du ska läsa om: läser om Catching Fire just nu.

Boken/böckerna du läser nu: Big Mouth/Ugly Girl av Joyce Carol Oates och Catching Fire av Suzanne Collins.

Nästa bok på tur: Huset Versace.


Författare du helst läser på originalspråk: Cassandra Clare, JK Rowling, Chris Colfer.

En bok du inte har läst klart: Sagan om Konungens återkomst.... och Bisingr.....

En författare du beundrar: ALLA, fatta hur mycket tid de har lagt ner och hur mycket information de har fått fram för att skriva sin bok. Såklart mest dem som har skrivit flera stycken som i en serie. De är ännu bättre om de som JK Rowling och ger massa pengar till välgörenhet.

Den bästa boken du har läst det här året: The Fault in Our Stars av John Green, tvåa: To Kill A Mockingbird av Harper Lee, trea: Divergent av Veronica Roth.
 

Tog listan ifrån Floras blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar