torsdag 15 januari 2015

Recept på kakorna från vernissagen

150113 150113 150113 150113 150113 150113
Blondie med hallon och vit choklad 
250 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 dl ljust/mörkt muscovadosocker/farinsocker
1 msk vaniljsocker
Skal av 4 limefrukter
6 ägg
7 ½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
300 g vit choklad
125 g färska hallon

 • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
• Vispa smör, strösocker, muscovadosocker och vaniljsocker vitt och krämigt. Rör ner rivet limeskal och ett sedan ett ägg i taget.
• Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
• Hacka chokladen grovt och blanda ner i smeten.
• Klä en ugnsplåt (ca 20x30 cm) med bakplåtspapper och fyll den med smeten. Bred ut smeten så att den blir jämnt fördelad över hela plåten.
• Tryck ner hallonen jämnt över hela smeten.
• Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 min. Prova stick ner en tandpetare i mitten av kakan, när den inte längre är kladdig är kakan redo att tas ut.
• Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor av valfri storlek.

Brownie med swirl av halloncheesecake 
http://call-me-cupcake.blogspot.se/2012/08/raspberry-cheesecake-brownie.html

Brownie 
225 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
¼ tsk salt
2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker eller ¼ tsk vaniljpulver

Cheesecakelager 
300 g cream cheese (t. ex. philadelphiaost)
½ dl strösocker
1 ägg
4 msk vetemjöl
125 g färska eller frysta hallon

Brownie 
• Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form (ca 20x30 cm) med bakplåtspapper.
• Smält smöret.
• Vispa ägg och socker ljust och fluffigt i en skål. Tillsätt smöret och vispa till en jämn smet. • Blanda mjöl, salt, kakao och vanilj och vänd ner det i äggblandningen. Blanda tills smeten precis går ihop.
• Häll smeten i ugnsformen.

Cheesecakelager 
• Vispa cream cheese, socker, ägg och mjöl till en slät smet. Antingen vänder du ner hallonen i smeten eller så sprider du ut dem på kakan efter att du klickat ut cheesecakeblandningen.
• Klicka ut blandningen över browniesmeten. Ta en gaffel eller en sked och dra igenom smeten för en strimmig effekt. • Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter. Kontrollera att kakan är färdig genom att sticka en tandpetare mitt i kakan, kakan är klar när tandpetaren inte blir kladdig.
• Låt kakan svalna helt och skär sedan upp den i bitar av valfri storlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar