lördag 12 mars 2016

Granolarecept

Eftersom vi hade tre äggvitor i kylskåpet efter att gjort en sås på äggula i veckan så bestämde jag mig för att göra granola. Googlade "ganola 3 äggvitor" och hittade detta recept som jag förändrade lite.

160312160312160312160312160312160312

Ha hemma:
4 dl valfria gryn/flingor (fibarhavregryn, råggryn, dinkelflingor, boveteflingor)
1 dl grovhackade cashewnötter
2 dl grovhackade nötter som du väljer själv
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl chiafrön
1 dl linfrön
1 msk kanel
1 msk kardemumma

3 äggvitor
2 msk naturell olja, t.ex kokosolja eller rapsolja
2 msk honung/agave/sirap

1 1/2 dl kokosflingor
1 1/2 dl rispuffar
2 dl gojbär
1 dl grovhackade fikon

Göra:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna som är i första stycket. Tillsätt sedan de blöta och rör runt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen i 15 minuter. Efter 15 minuter så rör du runt och låter de vara inne 10 minuter till. Blanda andra delen av de torra ingredienserna. Ta ut plåten och låt de svalna innan du lägger på resten. Lägg sedan allt i en fin och tät burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar