onsdag 7 september 2016

Mina favoriter av årets sommarpratare del 2

201060907-1
Tänkte gå de sommarpraten som jag gillat extra mycket från andra delen av sommaren och ni hittar del 1 här.

- Malou von Sivers
Pratar om sin barndom och hur illa hennes pappa behandlade familjen. Hur vi pratar om familjen med andra.

- Anders Kompass
- Tidigare chef på FN:s kontor för mänskliga rättigheter men slutade då avslöjade att soldater från unionen hade larmats för att göra sexuella övergrepp på barn i Centralafrika. Så otroligt hemskt, både händelsen och hur andra behandlar brottet.

- Emil Jensen
Poet och artist som pratar om hur allt kände när hans syster Anna dog, uppväxten i landet mellanmjölk, vara andra bocken Bruse och sorg/tröst. Väldigt bra skrivet och som en ända lång dikt.

- Isabella Lundgren
Jazzsångare som följde sin dröm men det blev för mycket i New York. Där det blev mörkt med droger och alkohol. Då pratar hon om hur hon behandlade det med AA och börja studera istället för att senare komma tillbaka ännu större.

- Iman Aldebe
Designer som pratar om sin otroliga historia. Att komma från ingenting men nu vara jättestor i främst Turkiet och Dubai. Så stark kvinna som vågar säga emot med hjälp av sina kläder.

- Anna Ternheim
Bara en lång kärlekshistoria som jag lyssnade på under en lång cykeltur och fick livet att kännas lite bättre. Precis vad jag behövde denna sommaren.

- Hanna Akuffo
En professor i parasitologi som pratar om sin uppväxt i Ghana där hon rest mycket och till sist ledde kärleken henne till Sverige. Nu jobbar hon med WHO för mänskliga rättigheter och forskning i slumområden.

- Silvana Iman
Den sista på hela sommaren och tycker inte det kunde sluta bättre. Pratar om hur folk alltid har sagt att hon som kvinna och invandrare inte kan bli något stort. Tar också upp sina åsikter kring flyktingspolitiken och homofobi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar